2013-10-14 Spetsbergsgås

Vi var ute på en promenad på Norra Stadsberget, jag och Petra, när telefonen rang. Stefan hade tydligen en väldigt orädd spetsbergsgås på Stornäset. Vi hoppade i bilen, hem och hämtade kamera och snörade på kängorna och drog ut.
Jodå, vi hann och den var kvar och var väldigt foto villig. En riktig modell må jag säga att hen var!
Alltid roligt när man får bra bilder på rariteter. Visst, det är ingen _super_ raritet men likväl, man brukar inte få komma dem direkt nära och det är faktiskt lite av en raritet här hos oss.

Här kommer en fotokavalkad. Klicka på bilderna för att få en större version!

Canon 7D 300mm f4 L USM.


Kommentarer

  1. Hej. Häftiga bilder, det är inte var dag man kommer så nära en ovanlig fågel. Resan till er och mitt nattskärreföredrag är bokat och klart, så nu är det bara transport till och från flyget samt boende som ska ordnas. // Urban

    SvaraRadera
  2. Hej Urban, ja det var en riktigt häftig upplevelse, att ha en spetsbergsgås spatserande 15-20m ifrån oss som närmast. Helt ointresserad av oss. Kanske är som med de unga arktiska vadarna? Aldrig sett människor förr. Denna verkar ju född i år också med tanke på färgerna på den.
    Bra att det ordnat sig med resan. Hade vi inte varit så trångbodda som vi är nu, så hade du kunnat bo hos oss. Men Bengt fixar nog ett bra boende åt dig, det är han som fixar sånt. När kommer och går flyget?

    Med vänlig hälsning Tobias

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg